Casino brood

Casino brood

{H1}

Zacht Wit Tarwe Casinobrood

Recept voor Zacht Wit Tarwe Casinobrood

Wil je zelf een Zacht Wit Casinobrood maken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. In de basis is de samenstelling hetzelfde als voor dit brood: Zacht zoet witbrood met vanillesuiker en kardemom. Er zit alleen wat minder suiker en gist in, verder &#;mist&#; de kardemom.

Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.

Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).

Zacht Wit Tarwe Casinobrood

Recipe by Rémon

INGREDIËNTEN

  • gram Sterke Patentbloem (bijvoorbeeld Patent Extra of Amerikaanse Patent)

  • gram Volle Melk

  • 9 gram Zout

  • 5 gram Instant Gist

  • 10 gram Kristalsuiker

  • 50 gram Zachte Roomboter

Instructies

  • Van alle ingrediënten (behalve de boter) een soepel deeg kneden, aan het begin zal het deeg wat droog aanzien. Wanneer het deeg goed is samengekomen en er goede glutenontwikkeling is, voeg je de boter in etappes toe. Kneedt het deeg volledig af tot een goed sterk vliesje, het deeg zal nauwelijks plakken.
  • Als het deeg goed gekneed is, bol je het deegstuk op en laat het rijzen tot circa 50% volumetoename.
  • Punt het deegstuk vervolgens op. Laat weer rijzen tot circa 50% volumetoename.
  • Het deegstuk opmaken als busbrood (langmaken), plaats daarna in het ingevette blik.
  • Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 45 minuten op graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
  • Laat op een koelrekje afkoelen.

Receptvideo

BAKKERSFORMULE

  • % Sterke Patentbloem (bijvoorbeeld Patent Extra of Amerikaanse Patent)
  • 64% Volle Melk
  • 1,8% zout
  • 1% Instant Gist
  • 2% Kristalsuiker
  • 10% Roomboter
Источник: thisisnl.nl