Casino rood

Casino rood

{H1}

Semolina-Tarwe Casinobrood

Recept voor Semolina-Tarwe Casinobrood

Met dit Semolina-Tarwe Casinobrood recept maak je een lekker wit casinobrood voor je tosti of sandwich. Naast Semolina zit er ook een deel Duits tarwemeel Type 1050 in dit brood (verkrijgbaar bij o.a. De Zuidmolen).

Tarwemeel Type 1050 is een meelsoort en geen bloemsoort. Daarom zou je dit brood ook in de categorie bruinbrood kunnen plaatsen. Omdat Type 1050 behoorlijk uitgezeefd is en op het randje van bloem hangt (en dit brood daarnaast voor het grootste deel uit Semolina bestaat) heb ik het toch binnen de ‘witbrood’ categorie geplaatst. De gebruikte soort Semolina is ‘Semola Rimacinata Di Grano Duro’.

Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.

Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).

Semolina-Tarwe Casinobrood

Recipe by Rémon

INGREDIËNTEN

  • 360 gram Semolina

  • 140 gram Tarwemeel Type 1050

  • 330 gram water

  • 9 gram zout

  • 5 gram Instant gist of 12,5 gram verse gist

  • 10 gram zachte roomboter

Instructies

  • Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is bol je het deegstuk op en laat het rijzen tot circa 50% volumetoename.
  • Wanneer het deegstuk 50% in volume is toegenomen, sla je het door en punt je het op. Laat weer rijzen tot circa 50% volumetoename.
  • Het deegstuk opmaken als busbrood, plaats daarna in het ingevette blik.
  • Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 45 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
  • Laat op een koelrekje afkoelen.
  • ‘Bouw’ je favoriete tosti!

BAKKERSFORMULE

  • 72% semolina
  • 28% Tarwemeel Type 1050
  • 66% Water
  • 1,8% zout
  • 1% Instant gist of 2,5% verse gist
  • 2% Zachte roomboter
Источник: https://bakkerijremon.nl/semolina-tarwe-casinobrood/